2023_10_iTrainee_Den Bosch_Magnetme_CalvinoProductions_ 14

Van de managementwereld naar een carrière in IT

In dit artikel legt Miguel Stratoudakis, een Portugese professional woonachtig in Griekenland, uit waarom hij voor het iTrainee traineeship heeft gekozen, hoe hij nu op die keuze terugkijkt en wat het hem heeft gebracht.

Maak kennis met Miguel

Miguel Stratoudakis

Miguel Stratoudakis

Na het behalen van zijn Master aan de Universiteit van Tilburg in Nederland, besloot Miguel dat hij in Nederland wilde blijven. Om zijn carrière een vliegende start te geven, koos hij ervoor om het iTrainee traineeship te volgen. Nu werkt hij als Data Engineer bij Nationale Nederlanden. Waarom koos hij ervoor dit specifieke pad te bewandelen?

De ideale betreding tot de arbeidsmarkt

Beslissen wat je wilt gaan doen na het binnenslepen van je Master, is niet altijd even eenvoudig. Zo was het een behoorlijke uitdaging voor Miguel: “Ik heb nooit echt geweten wat ik wilde gaan doen na het behalen van mijn diploma. Na het afronden van de Master Strategic Management aan de Tilburg Universiteit, betrad ik de arbeidsmarkt maar kon ik niks vinden dat bij mijn wensen aansloot. De Master was erg breed georiënteerd. Eén van de opties was een fusies & overnames consultant worden. Dit trok mijn aandacht echter niet.” En dus ging de zoektocht verder…

…totdat Miguel iTrainee tegenkwam. “Een vriendin, die al geaccepteerd was, vertelde me over iTrainee. Ik kwam meer te weten over het traineeship en vond het een ideale overstap naar de arbeidsmarkt. Het bedrijf investeert in jou, is gefocust op jouw ontwikkeling en je hebt bovendien meer zekerheid dat je bij het bedrijf kunt blijven. Aangezien de management wereld niet zo aan mij besteed was, en de vraag naar SAP hoog is, besloot ik om een carrière in IT na te streven.”

Een goed gestructureerd traineeship

En zo ook het besluit om voor het traineeship van iTrainee te gaan. Miguel: “Het leek een goed gestructureerd traineeship en gezien 95% van de trainees uiteindelijk bij het bedrijf blijven, kenmerkt iTrainee zich door een goede staat van dienst. Bovendien zag ik dat ik Business Intelligence als specialisatie kon kiezen, iets wat me echt aansprak. Een eerste trainingsperiode is waar het allemaal begint. “Omringd door andere trainees van mijn leeftijd was ontzettend leuk. De trainingsperiode was voor mij niet erg moeilijk of veeleisend. Het was algemeen en focuste nog niet op wat ik écht wilde.”

Na deze startperiode was het tijd om echt de diepte in te gaan. “Aangezien we steeds meer een data gedreven samenleving worden en ik geïnteresseerd ben in de macht om beslissingen te nemen, koos ik voor de specialisatie Business Intelligence. Tijdens de specialisatie ontwikkelde ik zowel mijn soft als hard skills. Ik leerde veel over mezelf en wie ik ben als persoon, iets dat ontzettend fijn is in een werkomgeving. Op het gebied van hard skills verbreedde ik mijn kennis over diverse tools, waaronder SAP S/4HANA. Tools die ik nu dagelijks gebruik bij Nationale Nederlanden.

 

Ben je benieuwd wat ons SAP-traineeship inhoudt? Ontdek in het trainingsprogramma wat je te wachten staat – van het eerste contact tot een vaste baan.

 

Een onverwachte match

Aan het einde van de rit, wordt er een match gezocht. Eerst wordt je als trainee gematched aan een zogeheten matching partner. “Ik werd gematched aan Sander, met wie ik een aantal sessies had om erachter te komen wat de wensen en verwachtingen van beide kanten zijn. Hij kwam toen met een aantal opties, waar helaas geen perfecte match uit kwam rollen. Ik heb altijd gedacht dat mijn voorkeur uitging naar een klein bedrijf, maar toen ging een vriendin van me aan de slag bij Nationale Nederlanden. Al hun kernwaarden sloten naadloos aan bij mijn criteria. Het enige nadeel voor mij was de bedrijfsgrootte. Maar doordat ze op basis van teams werken, voelt het kleinschaliger aan.

En nu werkt Miguel als Data Engineer bij Nationale Nederlanden. “Ik heb het hier echt naar mijn zin, het team is erg leuk. Al is het nog zo’n groot bedrijf, ik voel me echt goed binnen mijn afdeling. De omgeving stimuleert me intellectueel enorm. Mijn collega’s en manager bieden echt support. Ook zie ik groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Er wordt volop in me geïnvesteerd. Het is een relaxte, open omgeving, waar ik erg blij van word. Het traineeship was een geweldige kick-start voor me. Een gloednieuw hoofdstuk van mijn leven is begonnen!”

Miguel Stratoudakis

Over Miguel Stratoudakis

Na het behalen van zijn Master aan de Universiteit van Tilburg in Nederland, besloot Miguel dat hij in Nederland wilde blijven. Om zijn carrière een vliegende start te geven, koos hij ervoor om het iTrainee traineeship te volgen. Nu werkt hij als Data Engineer bij Nationale Nederlanden.