Kennisartikelen over de inhoud van ons traineeship

Het VNSG & SAP Jaar-Event 2024: Een Samenkomst van Innovatie, Samenwerking en Groei

Geschreven door Kim Vereijken | 22-mei-2024 11:06:51

Een energieke start: welkom en openingssessie

Het evenement begon met een openingssessie die de toon zette voor een dag vol kennisdeling en samenwerking. VNSG Voorzitter Willem-Jan van Tongeren en SAP Managing Director Bart van der Biest benadrukten het belang van samenwerking en groei in de snel evoluerende domeinen van technologie en bedrijfsinnovatie. De nadruk lag op het delen van waardevolle inzichten en het identificeren van kansen voor gezamenlijke ontwikkeling binnen de SAP-community.

Artificial Intelligence (AI) in de schijnwerpers

Een van de meest opvallende onderwerpen van de dag was de presentatie over Artificial Intelligence door SAP CIO Mark Rabel. Deze sessie bood diepgaand inzicht in hoe de integratie van AI het SAP-ecosysteem kan versterken. Reacties van deelnemers, zoals die van Elena van FrieslandCampina, benadrukten het belang van AI voor bedrijven en de impact ervan op diverse sectoren.

Breakout sessies en partnerinteractie

De dag vervolgde met verschillende breakout-sessies, waarin onderwerpen als S/4HANA, BTP, Data & Analytics en Cloud-transitie werden behandeld door diverse partners. Deze sessies boden een platform voor diepgaande discussies over transformatie, implementatie en innovatie binnen de SAP-gemeenschap. De mogelijkheid om contact te leggen met partners, zoals Google en Microsoft, bood deelnemers waardevolle inzichten in de nieuwste AI- en Cloud-oplossingen en stimuleerde verdere samenwerking en kennisuitwisseling.

Een inspirerende afsluiting

De dag werd afgesloten met een boeiende keynote presentatie van Floris Göbel, waarin hij de parallel trok tussen de transformatie binnen SAP en het behoud van biodiversiteit. Zijn inspirerende woorden benadrukten het belang van collectieve actie en betrokkenheid bij het bevorderen van verandering, zowel binnen de SAP-gemeenschap als in bredere maatschappelijke contexten.

Conclusie: een dag van verbinding en groei

Het VNSG & SAP Jaar-Event van 2024 was meer dan alleen een conferentie; het was een dynamische ontmoetingsplaats waarin innovatie, samenwerking en groei centraal stonden. Door deel te nemen aan informatieve sessies, interactie met partners en het uitwisselen van ideeën met collega's, hebben deelnemers niet alleen hun kennis vergroot, maar ook waardevolle verbindingen gelegd die de basis vormen voor toekomstige samenwerking en succes binnen de SAP-gemeenschap.