wat te doen na je studie header

Wat moet ik doen na mijn studie?

Doorstuderen, werken of toch een paar maanden gaan reizen? Klaar met je studie, maar wat nu? Wij zetten de 4 meest voorkomende mogelijkheden op een rijtje!

Sander van Hooijdonk

Sander van Hooijdonk

Kies voor een vervolgstudie

Na het afronden van je opleiding kun je er natuurlijk voor kiezen om verder te studeren. Kies je voor een vervolg op jouw studie of gooi je het roer helemaal om en begin je aan een andere studie? De keuze is reuze dus kijk waar jij je het beste bij voelt! En wil je van HBO-bachelor een WO master doen? Let dan extra op: vaak moet je dan eerst een premaster doen.

Start met werken

Ben jij klaar om carrière te maken? Dan start het proces van een baan vinden. Vacaturesites doorspitten, netwerken en solliciteren. Het lukt niet altijd om bij de eerste sollicitatie gelijk een baan te krijgen. Geef niet op en bereid je goed voor. En krijg je wel direct een ‘ja’, maar twijfel je zelf? Ga dan altijd na of het bedrijf bij je past, want ook jij mag ‘nee’ zeggen. Ga voor duurzaam en niet omdat je bang bent dat je niets vindt. Die droombaan komt zeker weten.

Volg een traineeship

Ben je er nog niet helemaal uit of je wil gaan starten met werken of juist wil doorstuderen? Wellicht is een traineeship dan iets voor jou! Een traineeship is een absolute kickstart voor jouw carrière. Het grote voordeel ervan is dan ook dat het dé perfecte combinatie is van werken en studeren én je dus tijdens het hele traject ook gewoon salaris verdient! Je wordt, naast het feit dat professionele begeleiders en docenten al jouw theoretische kennis nog een beetje extra aanvullen, ook klaargestoomd voor de werkende wereld op praktisch niveau.

Neem een tussenjaar

Kan je wel een break gebruiken na al die studiejaren? Dan is een tussenjaar misschien een goed idee. De wereld ontdekken met je backpack of wat extra tijd nemen om te bedenken wat je nou echt wil. Een tussenjaar is daar perfect voor. Neem lekker de tijd en kom helemaal opgeladen en met nieuwe inzichten terug!

Sander van Hooijdonk

Over Sander van Hooijdonk

Sander studeerde bedrijfskundige informatica aan Avans Hogeschool in Breda. Na zijn studie startte hij in 2021 als Business Development Consultant bij iTrainee. Hij combineert Sales en Marketing wat op zijn lijf is geschreven. Opdrachtgevers helpt hij graag aan de allerbeste trainees. En daarnaast inspireert hij trainees om de leukste werkgever voor hem of haar te vinden.