2023_10_iTrainee_Den Bosch_Magnetme_CalvinoProductions_ 14

Zelfontwikkeling met iTrainee

In dit artikel legt Enzo Drijvers uit waarom hij na zijn studie voor het iTrainee-traineeship heeft gekozen en hoe hij nu terugkijkt op die keuze.

Maak kennis met Enzo

Enzo Drijvers

Enzo Drijvers

Auteur: Lars Geerlings

Nog maar twee jaar geleden studeerde hij nog Innovatiemanagement aan de TU/e. Momenteel heeft hij zijn weg gevonden binnen iTrainee en Deloitte. Enzo Drijvers koos ervoor om het SAP-traineeship van iTrainee als startpunt van zijn carrière te volgen. Waarom heeft hij dit pad gekozen? En hoe kijkt hij terug op de start van zijn carrière, tijdens COVID?

Voor Enzo is het nog niet zo lang geleden dat hij voltijdstudent was aan de TU/e. In januari 2021 begon Enzo zijn stage bij iTrainee, nog steeds redelijk dichtbij Eindhoven, gestationeerd in Den Bosch. Enzo kwam SAP tegen tijdens een inhousedag tijdens zijn bachelor. Op de een of andere manier zat dit bezoek altijd in zijn achterhoofd. Tijdens de carrièrebeurs van de Wervingsdagen zag Enzo een spandoek van SAP en controleerde meteen de stand. Het bleek echter iTrainee te zijn. Na een goed gesprek liet Enzo zijn contactgegevens achter bij de recruiter van iTrainee. Zes maanden later rondde hij zijn scriptie af en belde iTrainee hem. Na gesprekken met verschillende bedrijven bleef Enzo geïnteresseerd in SAP en wat iTrainee te bieden had.

Anno 2022 heeft hij nog steeds het gevoel dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. De eerste drie maanden van het traineeship is het programma voor iedereen hetzelfde en volg je in een kleine groep trainees die ook net met het programma zijn begonnen. Met zijn achtergrond in Industrial Engineering herkende Enzo veel van de onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod kwamen, wat hem een ​​voorsprong gaf. Voor Enzo voelde de opleiding als de perfecte combinatie van zijn studie. “Ik heb Technische Bedrijfskunde altijd als een breed vakgebied gezien. Financiën, supply chain management, inkoop en verkoop zijn allemaal vertegenwoordigd. Mijn ervaring is dat je deze uiteenlopende kennis prima kunt combineren in SAP.” Deze combinatie overtuigde Enzo om deel te nemen aan het traineeship. Een van zijn belangrijkste vragen voordat hij zich volledig aan iTrainee wijdde, was echter de flexibiliteit die hij na dit traineeship had. Zou SAP te gespecialiseerd zijn? Misschien heeft de keuze voor SAP ook andere deuren gesloten? “Uit gesprekken met iTrainee bleek echter dat SAP ook voldoende flexibiliteit biedt. Als je wilt overstappen naar een ander vakgebied, dan kan dat binnen SAP!”. Daarmee werd zijn angst om de flexibiliteit te verliezen opgelost.

Bij iTrainee kiest een stagiair na de eerste 3 maanden een specialisatie. Enzo koos voor governance, risk & compliance. Gedurende deze tijd ga je ook gesprekken aan met een van de partnerbedrijven van iTrainee, om te kijken of er een match mogelijk is. Voorbeelden van deze bedrijven zijn Nationale Nederlanden, Rabobank en Deloitte. De laatste was een wedstrijd voor Enzo. Nadat hij is begonnen met IT-audits, is hij momenteel betrokken bij een adviesproject bij een ander kantoor. Daar houdt hij zich bezig met het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen, het vertalen hiervan naar codes voor SAP en het zoeken naar mogelijkheden voor verbetering en optimalisatie. Hij is van begin tot eind bij het project betrokken.

Het sociale aspect van iTrainee

Bovendien wordt Enzo tijdens de start van zijn carrière continu ondersteund door iTrainee. Niet alleen in advies en training, maar ook omdat hij samen met twee andere stagiaires bij Deloitte is begonnen. Dit sociale aspect was er altijd tijdens zijn stage, al was het vanwege COVID voor een groot deel online. Onlangs was het een groot feest met alle medewerkers en stagiaires van iTrainee. iTrainee probeert actief samenhang te creëren binnen de groep cursisten. Tijdens hun stage kwamen de stagiaires vaak met elkaar in online meetings om aan de opdrachten te werken. Buiten COVID zouden er ook meer groepsactiviteiten zijn geweest zoals het aftrappen met een typische Bosche Bol en het afsluiten van het traineeship met een gezamenlijk afstudeerevenement.

Waardevolle ervaringen

Maar ook tijdens COVID was iTrainee actief op het sociale vlak. Zo bestaat het traineeship ook uit soft skills trainingen en persoonlijke coaching. Iedere stagiair heeft een coach, die hen helpt bij het vinden van het bedrijf dat bij hun interesses en vaardigheden past. Enzo waardeerde dit zeer hoog. Verder zei hij: “Tijdens het traineeship groei je als persoon. De soft skills sessies zijn waardevolle ervaringen die je je hele carrière met je meedraagt. Naast dat je een gewone stagiair bent, voegt dit waarde toe aan het traineeship. Een voorbeeld was een sessie over vitaliteit en sportiviteit. Hoe kun je elke dag aanvallen zoals atleten dat doen, door aan je gezondheid te denken? Hier leerden we hoe belangrijk het is om pauzes te nemen, te wandelen tijdens de lunch en meer.” Vooral tijdens COVID waardeerde hij dit enorm. Tijdens een traineeship bij iTrainee waren er nog veel meer voorbeelden van soft skills trainingen, zoals communicatieve vaardigheden, het herkennen van kernkwaliteiten, assertiviteit en meer. Zijn aandacht voor soft skills en persoonlijke ontwikkeling is voortgezet tijdens zijn carrière bij Deloitte. “Bij Deloitte krijg je veel vrijheid en flexibiliteit om te werken op basis van jouw voorkeuren”, aldus Enzo. Enzo vertelt over de impactstichting van Deloitte, waar medewerkers buiten hun normale werkgebied aan iets kunnen werken om impact te maken op de samenleving. Tot nu toe is Enzo nog niet met een dergelijk project begonnen. Hij is echter van plan dit te doen. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn de immigratiesteun in Oekraïne, het optreden tegen eenzaamheid en meer.

Deloitte

Net als binnen iTrainee hecht Deloitte veel waarde aan het sociale aspect. Er zijn veel borrels en vrijetijdsevenementen waarbij Enzo steeds meer mensen leerde kennen. Naast dat het leuk is, heeft dit hem ook geholpen zijn netwerk binnen Deloitte uit te breiden, wat hem ook ondersteunt tijdens zijn projecten daar. Het sociale aspect is dan ook een rode draad geweest tijdens de start van zijn carrière bij iTrainee en Deloitte. Tot oktober blijft Enzo in dienst bij iTrainee. Meestal zetten stagiaires hun loopbaan voort bij de partner waarmee ze momenteel samenwerken. Enzo verwacht dan ook door te gaan bij Deloitte. In de tussentijd zal Enzo de IT-audits en meer adviesprojecten verkennen. Ook wil Enzo de mogelijkheden ontdekken binnen Deloitte’s Impact Foundation. Door te beginnen als stagiair bij iTrainee heeft Enzo niet alleen SAP ontdekt, maar ook geleid tot meer zelfontwikkeling en is hij geworden tot de persoon die hij nu is!


Dit is een eerder gepubliceerd artikel uit SCOPE, het tijdschrift van Studievereniging Industria.

 

 

 

Enzo Drijvers

Over Enzo Drijvers

Enzo Drijvers studied at the Technical University of Eindhoven with a bachelor in Industrial Engineering. Thereafter, he participated in the master Innovation Management and graduated in 2020. During his studies, he got interested in business processes, and especially the variety of the business processes within organizations and options to improve them. Joining the traineeship of iTrainee has given him the opportunity to work with different business processes in SAP, which kickstarted his career towards a consulting function at Deloitte.