header klantcase gazelle

Koninklijke Gazelle groeit verder met ambitieuze talenten van iTrainee

Lees in dit klantverhaal waarom Koninklijke Gazelle ervoor kiest om in hun SAP-team jonge talenten van iTrainee een plek te bieden.

Referentie | Koninklijke Gazelle

Emma Cornelis, IT Business Partner, Koninklijke Gazelle

Emma Cornelis, IT Business Partner, Koninklijke Gazelle

Bij het horen van het woord ‘gazelle’ denken mensen over het algemeen eerder aan de fiets dan aan het dier. In 130 jaar is Koninklijke Gazelle niet alleen uitgegroeid tot een begrip in Nederland, maar ook als een grote speler op de internationale markt. Als onderdeel van moederbedrijf Pon.Bike, is Gazelle een werkgever met veel doorgroeimogelijkheden. Als IT Business Partner stuurt Emma Cornelis verschillende teams aan en is ze organisatorisch en financieel verantwoordelijk voor alles rondom de interne IT-systemen. In dit klantverhaal vertelt ze je over het belang van jong talent, de samenwerking met iTrainee en waarom Gazelle daar tevreden over is.

Wat maakt het zo leuk om voor Gazelle te werken?

“Als je bij Gazelle op kantoor bent, werk je letterlijk tussen de fietsen. De werkplekken in ons monumentale pand kijken allemaal uit op de moderne productielijnen en door het hele gebouw staan nieuwe en retro fietsmodellen. Ook bij de IT-afdeling ben je echt voor de fietsen aan het werk. Gazelle biedt een omgeving waarin processen end-to-end bekeken worden. We hebben alles zelf in huis: van innovatie tot productie en verkoop. Het ERP-systeem bij Gazelle en Pon.Bike is erg breed ingezet en dat volledige pakket biedt de kans om ook breed mee te denken. Als IT’er kun je met alle domeinen te maken krijgen en je in verschillende disciplines ontwikkelen. Bij Gazelle proberen we echt te stimuleren dat mensen zich blijven ontwikkelen”, vertelt Emma.

Waarom is jong talent belangrijk voor jullie?

“Bij Gazelle willen we vooral mensen aannemen waar we veel potentie in zien. We kijken     niet alleen maar naar in het verleden behaalde diploma’s, maar letten juist op het toekomstperspectief en naar de groei iemand zou kunnen doormaken. Kennis is niet altijd houdbaar, zeker wanneer het aankomt op IT-systemen. Het is bij ons daarom vooral belangrijk dat iemand zich wil blijven ontwikkelen en doorleren. En nieuwsgierigheid is een must, want de meeste vaardigheden leer je toch op de werkvloer.”

Hoe kwamen jullie bij iTrainee terecht?

“Pon.Bike groeit hard en IT speelt daarbij een belangrijke rol. Om stappen te blijven maken, waren we op zoek naar geschikte uitbreiding van onze IT-afdeling. In de huidige arbeidsmarkt is dat een behoorlijke uitdaging. Daarom werd er contact gelegd met iTrainee en inmiddels hebben we er een goede ervaring op zitten met het aannemen van een trainee. We zijn zo tevreden over haar en de samenwerking met iTrainee dat we de samenwerking graag willen voortzetten.”

“Al vanaf het eerste moment was de samenwerking en de begeleiding heel persoonlijk. Niet alleen een trainee gaat een grote uitdaging aan, maar wij als werkgever ook. Beide partijen doen een investering waarbij begeleiding nodig is. iTrainee begrijpt dat. Dat maakt het voor alle partijen een succesformule. Tijdens de gesprekken werd al vrij snel duidelijk dat er een goede klik was.”

Hoe vullen Gazelle en iTrainee elkaar aan?

Emma: “iTrainee wil ons helpen aan jonge en ambitieuze mensen met een frisse blik. Nieuwe aanwas is natuurlijk fijn, maar een trainee komt ook regelmatig met een kritische noot of een vraag uit een onverwachte hoek. Dat biedt het hele team wat. Ook is het voor iedereen leuk om iemand grote vooruitgang te zien boeken, en te zien groeien in een rol.”

Waar ligt voor jullie de kracht van iTrainee?

“Bij Gazelle hechten we naast expertise ook veel waarde aan soft skills: het oplossen van problemen, goed kunnen samenwerken en communiceren en een verdieping kunnen bieden op de interne processen. Naast alles rondom SAP, wordt juist daar bij iTrainee veel aandacht aan besteed. Deze combinatie van soft skills en harde vaardigheden helpt starters in het zadel. Een trainee kan natuurlijk niet meteen een expertise rol vervullen, maar met de opleiding van iTrainee wordt er vooraf wel al een grote eerste stap gezet. Daarnaast leren de trainees om problemen op te lossen en assertief op te treden, maar ook om aan te geven wanneer ze er niet uitkomen. In combinatie met de steile leercurve zorgt dat ervoor dat een trainee in staat is om snel zelfstandig te werken”, zegt Emma.

Emma Cornelis, IT Business Partner, Koninklijke Gazelle

Over Emma Cornelis, IT Business Partner, Koninklijke Gazelle

Koninklijke Gazelle maakt al sinds 1892 fietsen in het Gelderse Dieren. De fietsen zijn licht, kwalitatief en comfortabel. Gazelle doet er iedere dag alles aan om fietsen leuker, aantrekkelijker en veiliger te maken. Om mensen te motiveren zoveel mogelijk kilometers op de fiets te maken. Daarbij blinkt Gazelle uit in kwaliteit en service, waarbij innovatie voorop staat om de keuze voor de fiets nog aantrekkelijker te maken. Koninklijke Gazelle is onderdeel van Pon.Bike, ‘s werelds grootste fietsfabrikant met een divers portfolio van hoogwaardige en iconische fietsmerken. Pon.Bike levert de beste fietsen en e-bikes in elk segment, van performance fietsen, tot aan stadsfietsen, tot aan bakfietsen. Met 15 topmerken, waaronder Gazelle, Cannondale, Schwinn, Caloi, Swapfiets, Kalkhoff, Cervélo en Santa Cruz sluit Pon.Bike altijd aan bij de wensen van iedere individuele fietser.